(ВІДЕО) Курсанти-прикордонники серед кращих у ґендерному квесті

НАЗАД
16 лютого 2021 10:31

За результатом конкурсу команда Національної академії посіла друге місце. Журі також відмітило інноваційний підхід у презентації команди-дебютанта «Terra Nostra».

Цьогоріч команда прикордонного вишу «Terra Nostra» вперше взяла участь у Всеукраїнському ґендерному конкурсі.

Конкурс серед вишів сектору безпеки та оборони України проходив у межах проєкту «Через рівність і порозуміння до захисту та безпеки». Мета цього заходу – забезпечення принципів ґендерної рівності серед курсантів і науково-педагогічного складу закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання.

У конкурсі брали участь 24 команди-учасниці. Національну академію Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького представляли п’ять курсантів факультету забезпечення оперативно-службової діяльності: Ян Чудінов (капітан команди), Галина Зозуля, Богдан Зінченко, Діана Чудінова та Світлана Степаненко.

У рамках конкурсу команди представляли тематичний відеоролик, який оцінювався за кількістю вподобань на Youtube (нижче доданий відеоролик). Ще одним етапом змагань були презентації капітанами команд своєї візії забезпечення ґендерної рівності у вишах сектору безпеки та оборони України. Також команди пройшли тематичний онлайн тест, в якому переможців визначали за кількістю та швидкістю надання правильних відповідей.

Роботу команд оцінювало журі, яке очолила Урядова уповноважена з питань ґендерної політики заступниця Голови Комісії з ґендерної рівності Ради Європи пані Катерина Левченко.

Під час участі у конкурсі курсанти отримали нові знання щодо забезпечення ґендерної рівності у військовому середовищі, які необхідні офіцерам-прикордонникам при здійсненні управлінського менеджменту.

Сьогодні у Національній академії Держприкордонслужби України інтегрується ґендерний компонент з урахуванням вимог Резолюції Організації Об’єднаних Націй «Жінки. Мир. Безпека». Академія входить до 10 пілотних вищих закладів освіти сектору безпеки та оборони України, де активно впроваджується ґендерна тематика в освітньому процесі. Виш забезпечує рівні права та можливості для усіх категорій персоналу. Жінки-військовослужбовці, призначені на керівні посади, беруть активну участь у прийнятті важливих рішень щодо життєдіяльності Національної академії. Змінюються також ґендерні стереотипи абітурієнтів, курсантів, їхніх батьків. Так, у цьому навчальному році, вперше в історії вишу 11 дівчат вступили на факультет безпеки державного кордону, який раніше сприймали, як суто чоловічий.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси